Laptops, is er nog iets voor de kleine beurs?

Door bazs2000 op vrijdag 1 maart 2013 10:29 - Reacties (26)
Categorie: -, Views: 13.209

Hallo tweakers tweakinnen,

Je kent het misschien wel, je werkt op een oude laptop die na bijna 8 jaar van trouwe dienst op het punt staat om het te begeven. Welnu, in deze situatie bevind ik mezelf nu al een jaar.

De Compaq Presario C700 (waar ook deze post op is getypt) is aan vervanging toe. Destijds kostte deze een kleine 550 euro bij de Mediamarkt en het is geen miskoop geweest. De laptop heeft in de loop der tijd een geheugenuitbreiding ondergaan en draait tegenwoordig naast Windows 7 (X64) ook Ubuntu (12.10).

Helaas heeft een jaar geleden mijn lieftallige dochter op de laptop gestaan (!) om zo beter bij een tafeltje te komen (!!) waarna er een aantal scheuren in de behuizing zijn ontstaan. Bovendien is daardoor intern de koeling losgekomen van de CPU en kan niet meer goed worden bevestigd. Het gevolg, de laptop is altijd heet en de CPU-fan blaast alsof er een gebouw moet worden neergehaald. Kortom, tijd voor een vervanger.

Maar ja, waarmee dan?

Voordat je een laptop koopt moet je weten wat je ermee gaat doen want een laptop moet namelijk een verlengstuk zijn van jouw creativiteit en daardoor jouw helpende hand worden.

Goed, wat doe ik er allemaal mee?

- The Gimp (Ja, ook met een Intel T2310 kan dit)
- Open Office
- Wat browserspellen waaronder Wartune (voor de oude C700 wel wat zwaar)
- Rooten van tablets en telefoons.
- Flashen van roms op tablets en telefoons.
- Herverpakken van Android-roms zodat deze aan mijn eisen voldoen ( :P )

Goed, als ik al deze zaken bij elkaar optel en dan onder de streep kijk dan zie ik dat ik geen zware laptop nodig heb. De meest goedkope laptop zou al aan mijn eisen voldoen. Er is echter iets wat ik altijd op een laptop zou willen doen en daar wordt het lastig.

Ik maak ook muziek. Hiervoor gebruik ik Reason met een lading VSTi's. Reason zelf heeft niet veel nodig om te draaien maar de VSTi's wel. Daarvoor heb ik in mijn PC een goede geluidskaart, op een laptop is dit een ander verhaal, je bent gebonden aan de chip die de fabrikant heeft geplaatst en het gebruik van VSTi's hebben de laptopfabrikanten nooit in het achterhoofd tijdens het ontwerpen van een nieuw product.

Dan heb ik dus meer processorkracht nodig. Ohja, en ik wil een hogere resolutie dan 1280x800 (1440x900 past beter bij mij).

Mooi, nu duidelijk is wat mijn specifieke wensen zijn kan het zoeken beginnen. Ik heb met mezelf afgesproken dat een laptop maximaal 500 euro mag kosten maar dan is het slikken. Voor dat geld kun je geen snelle laptop vinden met de resolutie van 1440x900. Dat is een domper. Dat zou een budgetoverschreiding betekenen en dat is niet de bedoeling. Als ik namelijk voor 500 euro een laptop zou kopen die een beetje aan mijn wensen voldoet dan krijg ik daar zeer veel spijt van. Ik wil er nog jaren plezier aan hebben dus moet het gewoon goed zijn.

De laaste "Laptop BBG" hier liet het al doorschemeren, de fabrikanten zijn alleen bezig met het hogere segment. Maar de mensen die hier niet het geld aan willen uitgeven (zoals ik) hebben weinig te kiezen.

Wat dan? Tweede hands? Is ook een optie want in het verleden zijn er vele goede laptops geweest die wel aan mijn wensen voldoen dus even zoeken kan geen kwaad. Nu zat ik al aan een hele specifieke laptop te denken, de Dell Latitude E6500. Waarom? Nou, bij mijn oude werkgever heb ik een paar jaar met zo'n ding gewerkt en het was echt een fantastisch apparaat. Hij is snel, als je geluk hebt betrouwbaar en ik kan alles draaien wat ik maar wil.

Uiteindelijk heb ik er een gevonden op Marktplaats, deze ga ik vanavond ophalen.

Specificaties:

- Processor: Intel P8700
- Geheugen: 4 GB DDR2
- Schermdiagonaal: 15.4 inch.
- Schermresolutie: 1440x900
- Videokaart : Intel GM45
- Opslagruimte: 160 GB 7200RPM

De grap is, mocht ik ooit meer grafische kracht nodig hebben dan kan vrij eenvoudig het moederboard worden vervangen door een exemplaar waar een nVidia NVS160 Quadro op is gesoldeerd. Dat kost ongeveer $150,- Ook mooi meegenomen is dat alle onderdelen waaruit de laptop is opgebouwd los gekocht kunnen worden. Nou, het gemak van een PC in de vorm van een laptop, wat wil je als tweaker nog meer.

Ohja, ik koop deze E6500 voor 250 euro. Ver beneden mijn budget, voldoet aan mijn wensen en is uitbreidbaar en repareerbaar.

Goed, nu is dit wel een heel eenzijdig verhaal maar het komt erop neer dat wanneer je iets wil, dat je dan echt de tijd moet nemen om uit te zoeken wat bij jou past. Met een nieuwe laptop had ik niet gelukkig kunnen wezen voor 500 euro. Voor de helft van dit geld ben ik ineens een happy camper. :P

Blijft alleen wel raar. Op dit moment worden wij doodgegooid met nieuwe technieken voor allerhande apparaten maar voor de laptops staat het nagenoeg stil. Alle aandacht lijkt op de ultrabooks te zijn gericht terwijl de normale laptopgebruiker een beetje in de kou staat.

Misschien nog een update wanneer ik de E6500 binnen heb. :)

EDIT:

Vanavond de laptop gezien en was toch wel wat teleurgesteld. :{

Gebruikersschade was acceptabel. Zowel de boven als onderkant bevatten de nodige krasjes maar voor de rest prima. Wat mij alleen niet beviel was het flikkerende scherm onder Windows 8. De beste man zei dat dit wellicht kwam doordat de videodriver niet goed was geinstalleerd. Ik had voor het gemak ook een booteble USB-stick met Ubuntu (12.04) meegenomen en daarmee was geen flikkerend scherm te zien. Lijkt inderdaad een driverissue te zijn.

Wat vervelender is was het probleem met de trackpad. De cursor had de neiging om steevast naar rechtsboven te bewegen. Meestal langzaam maar soms heel snel. Een kleine inspectie leerde dat de trackpad abnormaal diep ingedrukt kon worden, hier was duidelijk iets mee gebeurd.

Nu bleek ook dat de beste man laptops opkocht en defecte onderdelen verving door goede onderdelen uit andere laptops te halen. Dat is prima, hele volksstammen doen dit maar op dit moment heb ik er geen goed gevoel over. Hij kan en gaat het repareren (moet wel want de laptop is niet verkoopbaar op deze manier) maar of dit het voor mij is? Ik denk het niet en ben met een schuin oog al aan het zoeken naar een ander exemplaar.

EDIT2:

En nog een edit.
Eergister berichtte de beste man met de mededeling dat het probleem met de trackpad was verholpen. Dus ik ben gaan kijken en inderdaad, het was zo goed als opgelost. Als ik veel druk uitoefen dan wil de cursor verschieten alleen is het nu niet storend meer. Je moet veel druk uitoefenen en wie doet nu zoiets? :)

Ik heb de E6500 dus gekocht en ben er blij mee. Nu Windows7 en Ubuntu 12.10 erop staan kan ik deze verder eigen maken. Renoise plus een lading VSTi's staan er ook op en het draait allemaal prima. De laptop voldoet precies aan de verwachting en voor 250,- is het dus mogelijk om een laptop te kopen die precies doet wat jij wil. :)

Volgende: Ubuntu, Windowsvervanger of niet? 07-'13 Ubuntu, Windowsvervanger of niet?

Reacties


Door Tweakers user ameesters, vrijdag 1 maart 2013 10:50

...
- Videokaart : Intel GM45
...
De grap is, mocht ik ooit meer grafische kracht nodig hebben dan kan vrij eenvoudig het moederboard worden vervangen door een exemplaar waar een nVidia NVS160 Quadro op is gesoldeerd.
Mocht dit Nvidia Optimus zijn, Pas op met linux, ondersteuning is crap!(draai zelf op een optimus laptop, o.a Fedora, ubuntu en mint geprobeerd, samen met bumblebee, nog geen aanrader!)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 1 maart 2013 10:50]


Door Tweakers user BdK9001, vrijdag 1 maart 2013 10:51

Klinkt als een hele goede deal!

Ik gebruik nog dagelijks een Acer Aspire 7738g. De oorspronkelijke T6600 heb ik vervangen voor een P8600 en hij loopt met 4 GB, een GT240m en 160GB als een zonnetje. Het is helaas wel een 17,3" apparaat, wat meenemen een helse klus maakt. Ik heb onlangs een nieuwe batterij besteld (de oude is inmiddels 20% capaciteit kwijt, heb nu te weinig voor 2 hoorcolleges achter elkaar).

Ik ben wel met een half oog aan het kijken naar iets kleiners en snellers, maar ben niet echt onder de indruk van de markt op dit moment (ik wil heel graag eSATA n HDMI en geen chiclet-keyboard).

Door Tweakers user sfranken, vrijdag 1 maart 2013 11:10

ameesters schreef op vrijdag 01 maart 2013 @ 10:50:
[...]


Mocht dit Nvidia Optimus zijn, Pas op met linux, ondersteuning is crap!(draai zelf op een optimus laptop, o.a Fedora, ubuntu en mint geprobeerd, samen met bumblebee, nog geen aanrader!)
De nieuwe release van Bumblebee werkt anders probleemloos hier. Daar is dan wel de complete code-base voor herschreven maar het werkt echt geniaal
Bron: http://www.webupd8.org/20...released-with-primus.html

Intel GPU's zijn ook niet alles.. Ik heb er een waarbij ik in /etc/rc.local de brightness moet forceren, anders heb ik geen beeld met
setpci -s 00:02.0 F4.B=00

Door Tweakers user ameesters, vrijdag 1 maart 2013 11:15

sfranken schreef op vrijdag 01 maart 2013 @ 11:10:
[...]

De nieuwe release van Bumblebee werkt anders probleemloos hier. Daar is dan wel de complete code-base voor herschreven maar het werkt echt geniaal
Bron: http://www.webupd8.org/20...released-with-primus.html

Intel GPU's zijn ook niet alles.. Ik heb er een waarbij ik in /etc/rc.local de brightness moet forceren, anders heb ik geen beeld met
setpci -s 00:02.0 F4.B=00
Nice! zal vanavond even installeren!

Door Tweakers user gakkethijs, vrijdag 1 maart 2013 11:18

Mijn tip :

ITSCO.de

Voorbeeld:
http://www.itsco.de/noteb...9KGkByZoU_24294_455489_50

Ik heb via ebay daar een moederbord voor mijn t400 besteld. Ik ben een van ~ 12k tevreden klanten.

Door Tweakers user joopv, vrijdag 1 maart 2013 11:19

Ik kreeg enkele dagen geleden een aanbieding in de mail voor een Dell E6400 voor 200 euro incl btw. Het ging om een partijtje ingerolen laptops.

C2D E8400 2,26GHz / 4GB / 160GB HD / 1440x900 scherm 14" / 3xUSB2, firewire / esata enz.
Als je het interessant vindt DM ik wel de details. Ik heb er verder niks mee te maken.

Door Tweakers user bazs2000, vrijdag 1 maart 2013 12:26

joopv schreef op vrijdag 01 maart 2013 @ 11:19:
Ik kreeg enkele dagen geleden een aanbieding in de mail voor een Dell E6400 voor 200 euro incl btw. Het ging om een partijtje ingerolen laptops.

C2D E8400 2,26GHz / 4GB / 160GB HD / 1440x900 scherm 14" / 3xUSB2, firewire / esata enz.
Als je het interessant vindt DM ik wel de details. Ik heb er verder niks mee te maken.
De E6400 is het kleine broertje van de E6500 allebei evengoed. :)
Ik wil echter niet kleiner dan 15,4" en de E6400 is 14". 200 euro is geen geld trouwens, heb jij niet nog een laptop nodig? :P

Door Tweakers user bazs2000, vrijdag 1 maart 2013 12:29

ameesters schreef op vrijdag 01 maart 2013 @ 10:50:
Mocht dit Nvidia Optimus zijn, Pas op met linux, ondersteuning is crap!
Ondersteuning is nooit anders dan crap geweest. :P De E6500 die ik voor mijn werk had ging moeiteloos om met Ubuntu dus daar heb ik alle vertrouwen in. En anders valt er wel een mouw aan te passen zoals dit altijd het geval is met Linux. :D

Door Tweakers user bazs2000, vrijdag 1 maart 2013 12:31

BdK9001 schreef op vrijdag 01 maart 2013 @ 10:51: (ik wil heel graag eSATA n HDMI en geen chiclet-keyboard).
Cliclettoetsenborden zijn een ramp. Begon ergens bij de nettops en nu kun je zowat geen nieuwe laptop kopen zonder zo'n ding. :( Een toetsenbord is pas goed wanneer er brood, chips en shag in kan vallen. Die typen het lekkerst. :Y)

Door Tweakers user JW1, vrijdag 1 maart 2013 14:57

Dan heb je nu nog mooi geld over voor een externe geluidskaart voor de audiobewerking.
Heeft de laptop hiervoor ook FireWire? Veel geluidskaarten in het wat professionelere segment gebruiken deze aansluiting.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 1 maart 2013 14:57]


Door Tweakers user joopv, vrijdag 1 maart 2013 17:28

bazs2000 schreef op vrijdag 01 maart 2013 @ 12:26:
[...]

De E6400 is het kleine broertje van de E6500 allebei evengoed. :)
Ik wil echter niet kleiner dan 15,4" en de E6400 is 14". 200 euro is geen geld trouwens, heb jij niet nog een laptop nodig? :P
Nee, ik heb al een HP6730b van de baas.

Anyway, voor het geval er interesse is:
-----------------------------------------------------------
Wij hebben weer een leuke partij DELL Latitude E6400 binnen gekregen:

•Intel Core2Duo P8400 (2.26GHz)
•4GB geheugen
•160GB HDD
•DVD-COMBO
•14 inch beeldscherm 1440x900
•Onboard sound
•GigaBit LAN
•WLAN
•3x USB2.0 , 1x FireWire
•1x eSATA
•digital display port & VGA
•SD-Card reader
•Vista Business COA

Prijs: 200 euro incl. BTW (165 euro excl. btw)
------------------------------------------------------------------

[Reactie gewijzigd op vrijdag 1 maart 2013 22:55]


Door Tweakers user renbull, vrijdag 1 maart 2013 18:50

joopv schreef op vrijdag 01 maart 2013 @ 17:28:
[...]

Nee, ik heb al een HP6730b van de baas.

Anyway, voor het geval er interesse is:
-----------------------------------------------------------
Wij hebben weer een leuke partij DELL Latitude E6400 binnen gekregen:

•Intel Core2Duo P8400 (2.26GHz)
•4GB geheugen
•160GB HDD
•DVD-COMBO
•14 inch beeldscherm 1440x900
•Onboard sound
•GigaBit LAN
•WLAN
•3x USB2.0 , 1x FireWire
•1x eSATA
•digital display port & VGA
•SD-Card reader
•Vista Business COA

Prijs: 200 euro incl. BTW (165 euro excl. btw)
------------------------------------------------------------------
wlan n? of slechts g?

Door Tweakers user Gropah, vrijdag 1 maart 2013 18:54

ameesters schreef op vrijdag 01 maart 2013 @ 10:50:
[...]


Mocht dit Nvidia Optimus zijn, Pas op met linux, ondersteuning is crap!(draai zelf op een optimus laptop, o.a Fedora, ubuntu en mint geprobeerd, samen met bumblebee, nog geen aanrader!)
Persoonlijk werk ik sinds bumblebee 1.0 met bumblebee en ja, in het begin was het meer moeite en moest je zelf ook echt opletten, maar op de 2 verschillende laptops waar ik het op heb, was het binnen 5 minuten gefixed, zonder problemen, en het werkte meteen.

Door Tweakers user analog_, vrijdag 1 maart 2013 19:24

Koop jezelf anders een SSD met de rest van het geld. Dan rek je de totale levensduur van je batterij mee en de levensduur van n enkele ontlading. Als ik goed gok is dat trouwens een Intel 4965AGN (dmv. leeftijd van laptop)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 1 maart 2013 19:26]


Door Tweakers user iMick, vrijdag 1 maart 2013 23:40

Kan je er ook nog OS X op zetten! :)
Die Dell Latitude laptops zijn zeker leuk om mee te spelen in combinatie met OS X.

Door Tweakers user bazs2000, zaterdag 2 maart 2013 00:04

joopv schreef op vrijdag 01 maart 2013 @ 17:28:
Anyway, voor het geval er interesse is:
[knip]
Ik moet zeggen dat mijn interesse wel is gewekt. De E6400 is kleiner, de processor is trager maar ook dit is een goede laptop die ik blind zou aanraden. Kun je mij meer informatie geven?
JW1 schreef op vrijdag 01 maart 2013 @ 14:57:
Dan heb je nu nog mooi geld over voor een externe geluidskaart voor de audiobewerking.
Heeft de laptop hiervoor ook FireWire? Veel geluidskaarten in het wat professionelere segment gebruiken deze aansluiting.
Firewire is aanwezig. Ik vraag mij wel af of ik een dergelijke kaart wel nodig heb. Ik ben al vanaf mijn 18e bezig met muziek (ben nu 34) en ik heb nog nooit een hele dure kaart nodig gehad (mijn aparatuur gaat via USB (MIDI over USB) en dat is een verademing moet ik zeggen. De MIDI-poorten die ik heb zijn nog nooit gebruikt en ik heb ook niet het idee dat hier verandering in gaat komen. Dit betekent automatisch dat een hele dure kaart ook niet noodzakelijk is. Ik heb mijn geluidsinstellingen altijd op OSIO met een vertraging van 9ms staan. Dat is al uitzonderlijk genoeg. Tot 18ms is acceptabel trouwens en de E6500 kan dit (weet ik uit ervaring), zou de E6400 dit ook kunnen vraag ik mijzelf af?
analog_ schreef op vrijdag 01 maart 2013 @ 19:24:
Koop jezelf anders een SSD met de rest van het geld. Dan rek je de totale levensduur van je batterij mee en de levensduur van n enkele ontlading. Als ik goed gok is dat trouwens een Intel 4965AGN (dmv. leeftijd van laptop)
Mja, een laptop die over het algemeen in een dockingstation zit die voor audio wordt gebruikt heeft geen SSD nodig, een 7200rpm schijf is ruim voldoende. :)
iMick schreef op vrijdag 01 maart 2013 @ 23:40:
Kan je er ook nog OS X op zetten! :)
Die Dell Latitude laptops zijn zeker leuk om mee te spelen in combinatie met OS X.
Spelen doe je met QNX, werken doe je met OSX, Windows of Linux. :D

Door Tweakers user Infant, zaterdag 2 maart 2013 13:07

Toch wel goed dat ondankt alle pijn je oude notebook het nog wel doet.

Je kunt tweedehands soms geweldige dingen krijgen. Ik heb laatst een X61t met Wacom en Touch scherm opgepikt voor 50! Euro! Nagenoeg nieuw!

De Dell D630's wil je weer niet met nVidia chip hebben, want die drijft er na een tijdje vanaf. Ik weet niet of dat bij de (nieuwere) E6500 ook een probleem is?

Ik heb al mijn notebooks 2e hands gekocht, en ook weer door verkocht. Zo kun je ze een tijdje proberen, en als het niet bevalt verkoop je ze gewoon weer. Ik vind het ideaal.

Door Tweakers user RzrBck, zaterdag 2 maart 2013 20:15

Kijk voor de grap eens op www.cyberport.de >> http://www.cyberport.de/n...weiterte-suche/liste.html

Kun je selecteren, prijs tot 500euro - resolutie 1600x900. Dan vind je er genoeg vanaf 399euro (met mindere spec's al vanaf 200) allemaal nieuw en met garantie.

Door Tweakers user Ruud2009, zondag 3 maart 2013 11:34

Dat trackpad issue had de e6500 van mn pa ook. Volgens mij zou dat wel eens systematisch kunnen zijn voor deze apparaten.

Door Tweakers user TjerkBennema, maandag 4 maart 2013 03:54

Als je er jaren plezier van wilt hebben kan je beter geen laptop kopen van een paar jaar oud. Laptops zijn en blijven slijtage producten.

500,- is echt lastig, zou er persoonlijk 50,- bij leggen voor deze.
pricewatch: Asus R500A-SX162H

Door Tweakers user Twynn, maandag 4 maart 2013 09:39

TjerkBennema schreef op maandag 04 maart 2013 @ 03:54:
Als je er jaren plezier van wilt hebben kan je beter geen laptop kopen van een paar jaar oud. Laptops zijn en blijven slijtage producten.

500,- is echt lastig, zou er persoonlijk 50,- bij leggen voor deze.
pricewatch: Asus R500A-SX162H
Dat valt op zich wel mee als je weg blijft bij de consumenten-lijn. De hierboven genoemde lattitude serie, maar ook de HP elitebook/probook serie kunnen best lang mee, en de IBM/Lenovo thinkpad T-serie lijkt helemaal onverslijtbaar. En is er toevallig toch wat versleten, dan zijn onderdelen makkelijk aan te komen en met enige inspanning ook goed te vervangen.

Door Tweakers user bazs2000, maandag 4 maart 2013 09:51

TjerkBennema schreef op maandag 04 maart 2013 @ 03:54:
Als je er jaren plezier van wilt hebben kan je beter geen laptop kopen van een paar jaar oud. Laptops zijn en blijven slijtage producten.

500,- is echt lastig, zou er persoonlijk 50,- bij leggen voor deze.
pricewatch: Asus R500A-SX162H
Lastig is niet onmogelijk. ;)
De laptop die je laat zien is goed maar heeft slechts de resolutie van 1366x768 en dat is niet de bedoeling. Bovendien is deze boven budget. Jouw reactie toont aan dat het heel moeilijk is om nieuw iets te vinden dat aan de eisen voldoet.

Wel, ik heb in princiepe nu 250,- over van mijn eerdere budget. Dit zou kunnen worden ingezet om andere covers te kopen (voor boven en onderkant) waardoor de laptop spliternieuw oogt (een mooie metal-blue bijvoorbeeld). :P
RzrBck schreef op zaterdag 02 maart 2013 @ 20:15:
Kijk voor de grap eens op www.cyberport.de >> http://www.cyberport.de/n...weiterte-suche/liste.html

Kun je selecteren, prijs tot 500euro - resolutie 1600x900. Dan vind je er genoeg vanaf 399euro (met mindere spec's al vanaf 200) allemaal nieuw en met garantie.
Daar zit knap spul tussen inderdaad. Ik ben nu voorzien maar wie op zoek is kan daar veel vinden, thanks. :)

Door Tweakers user bazs2000, maandag 4 maart 2013 09:53

Twynn schreef op maandag 04 maart 2013 @ 09:39:
Dat valt op zich wel mee als je weg blijft bij de consumenten-lijn. De hierboven genoemde lattitude serie, maar ook de HP elitebook/probook serie kunnen best lang mee, en de IBM/Lenovo thinkpad T-serie lijkt helemaal onverslijtbaar. En is er toevallig toch wat versleten, dan zijn onderdelen makkelijk aan te komen en met enige inspanning ook goed te vervangen.
Klopt, laptops voor consumenten onderscheiden zich vanwege het gebrek aan onderdelen. En over het algemeen zijn dergelijke laptops ook niet zo robuust. :)

Door Tweakers user hoid, zondag 10 maart 2013 11:01

ameesters schreef op vrijdag 01 maart 2013 @ 10:50:
[...]


Mocht dit Nvidia Optimus zijn, Pas op met linux, ondersteuning is crap!(draai zelf op een optimus laptop, o.a Fedora, ubuntu en mint geprobeerd, samen met bumblebee, nog geen aanrader!)
Die bumblebee werkte bij mij nochtans vrij goed. Het is een tijdje geleden, maar het kan wel zijn dat hij niet goed herkende wanneer hij de graka moest aanroepen voor Unity. Dit zou snel opgelost zijn door te werken met Kubuntu of gelijkaardige.

Door Tweakers user SvMp, woensdag 13 maart 2013 00:04

Wel herkenbaar. Ik had andere eisen (lange batterijduur!), niet al te hoog budget en kon op de 'markt' simpelweg niets vinden. Uiteindelijk een 2e hands Thinkpad X200 geworden die prima mee kan komen met recente apparaten.

Door Tweakers user bazs2000, woensdag 13 maart 2013 14:29

Die X200 is ook meteen superdegelijk. Probeer dat maar eens te vinden voor het geld wat je nu hebt uitgegeven. :D

Reageren is niet meer mogelijk